Een verhaal over angst of liefde

Er was eens een goddelijke vlinder Amit geheten, die op een hete zomerdag neerstreek op een tak van een boom, dichtbij een modderpoel. In haar hartje had ze de schreeuw om hulp van een varken gehoord. Op het randje van de modderpoel zat leo het varken. Hij treurde en over zijn dikke buik gleden tranen. Amit streek op zijn schouder neer en vroeg: waarom treur je toch zo mijn vriend. Leo keek op en om zich heen, hij had Amit nog niet opgemerkt. Toen ze het weer vroeg draaide hij zijn hoofd en zag deze schitterende vlinder die alle kleuren van de regenboog had. Door zijn tranen heen verscheen een glimlach


Nou, zei leo het varken: ik kan de liefde van mijn leven maar niet vinden en daar word ik intens verdrietig van. Ik ben al vaak een relatie aangegaan met een mooi varken maar iedere keer loopt het op niks uit. En nu weet ik het niet meer. De tranen biggelden weer over zijn wangen. Oh zei de vlinder, dat is inderdaad heel verdrietig………….. ik herken wat je zegt: zei Amit. Ik heb lange tijd dit ook meegemaakt. Oh zei leo……..is dat zo. Ja maar ik heb geleerd zei Amit heel trots.


Hoe bedoel je dat, vroeg Leo. Nou ik ben in mezelf naar antwoorden gaan zoeken waarom mijn relaties niet werkten. Hoe doe je dat dan in jezelf vroeg Leo? Door met mezelf in alle eerlijkheid en zonder oordeel over wie ik ben een gesprek aan te gaan. Oh zei Leo. Ja zei Amit en toen heb ik ontdekt dat ik in en vanuit angst leefde. Wat voor een angst: vroeg Leo. Allerlei angsten zei Amit: de angst om te verliezen, de angst dat ik niet goed en mooi genoeg ben, de angst dat ik niet de moeite waard ben om van te houden en de angst dat liefde niet voor mij is weggelegd en ook de angst dat ik zelf niet in staat ben om van iemand te houden.


Leo herkende in zichzelf wat Amit zei en begon weer te huilen. Huil maar niet meer mijn vriend, ik zal je helpen. Ik zal al mijn vlinderwijsheid met je delen. Leo keek op en droogde zijn tranen. Oké zei leo; wat moet ik doen om Liefde in mijn leven toe te laten? Ten eerste : “JE ANGSTEN LOSLATEN”: zei Amit. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan zei Leo. Dat is waar zei Amit. Het gaat erom dat je het beoefent in je dagdagelijkse leven. Iedere keer als je iets wilt gaan doen, stel je jezelf de vraag: “doe ik dit uit angst of doe ik dit uit liefde?”.


De tweede stap is jezelf afvragen: “DOE IK DIT VANUIT ECHTE LIEFDE voor mezelf én de ander?” die is nog veel moeilijker zei Amit. Oh hoezo dat dan vroeg Leo. Nou, je moet dan heel eerlijk zijn naar jezelf. Je mag dan alleen maar luisteren naar je Hart en niet naar je hoofd, die heeft allerlei “ja maars” en ook niet naar je buik want die wilt liefde buigen naar dat wat hij/zij wilt. Hoe bedoel je dat dat mijn buik wilt bepalen? : zei Leo. Nou zei Amit, onze buik wilt liefde van de ander zoals hij liefde ziet en dat is onder voorwaarde van onze lusten……… Dat is iets heel anders dan vanuit ons hart want die denkt ook aan de ander zijn welzijn. Oh……het varken werd stil en zijn gezicht kleurde rood. “Je hebt gelijk Amit in al mijn relaties wilde ik bepalen of was ik de onderdanige. Leo’s geweten sprak voor de eerste keer. Hij voelde zich er ongemakkelijk bij.


En zo komen we bij punt drie aan: LAAT JE GEWETEN SPREKEN bij alles wat je doet. Dit is namelijk de enige goddelijke leidraad in ieder mens. Als je altijd trouw blijft aan je geweten kun je nooit iets fouts doen. Oké zei Leo diep nadenkend en bang dat hij dat allemaal niet zou kunnen. Amit merkte dit op en zei: “liefde is weggelegd voor iedereen je moet er alleen in durven GELOVEN.
Als laatste en vierde punt: LAAT JE LEIDEN: zei Amit. Durf je over te geven aan Gods handen als een kind in moeders schoot en vertrouw erop dat dátgene en diegene naar je toekomt wat ook de bedoeling is………..zonder oordeel en niet zoals jij klein varkentje het wilt maar zoals God het voor jou in petto heeft want liefde zit in alles om je heen, het is de kunst om dat te durven onderscheiden!


Open je hart mijn vriend, ik zal over een tijdje nog eens bij je komen om bij te praten. In de tussentijd beoefen opdat we mensen worden die leven vanuit ons hart in samenspraak met God onze Vader.
Voor diegene die meer Liefde in hun leven willen toestaan heb ik een geleide meditatie opgenomen via een youtubefilmpje. Wordt vervolgd.


Samen beoefenen we elke dag, dikke kus Moon en fijne feestdagen in liefde mét jezelf en de ander!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Fanny (woensdag, 11 februari 2015 18:15)

    Super! Stof om over na te denken!! Wel paar keer lezen eer het echt doordrong...maar in dat verhaal...daar zit de sleutel in verborgen...mooi

  • #2

    Katharine Jeanbaptiste (donderdag, 02 februari 2017 13:50)


    Unquestionably believe that that you stated. Your favorite reason seemed to be at the internet the simplest factor to take into accout of. I say to you, I definitely get irked whilst people think about worries that they plainly do not recognise about. You controlled to hit the nail upon the highest and defined out the whole thing with no need side effect , folks can take a signal. Will probably be again to get more. Thanks